Lilith Eden

Miss Lilith Eden, een jonge excentrieke dame die ook bekend staat onder de naam “Khaos Lilith". Ze houd een kleine, obscuriteiten winkel open in een kleine zijstraat in het centrum van de grote stad. Vaak is de winkel even duister als de roddels over haar afkomst, maar wanneer ze terug is van een van haar vele reizen staan de deuren altijd wijd open.  Ondanks dat ze een jong volwassenen is (begin de twintig ergens, niemand is echt zeker), erfde ze de winkel van een verre tante toen ze net meerderjarig werd. Sindsdien houd ze het al enkele jaren open. Ondanks dat er veel geruchten gaan over haar en haar erfenis of beter gezegd, zij en haar tante. Want in al de tijd dat haar tante de winkel open hield is er nooit gesproken over een nicht die haar winkel zou erven als ze stierf op een van haar tochten op zoek naar curiositeiten. Pas nadat men hoorde dat ze gestorven was & haar testament werd nagetrokken kwam de nicht slechts een kleine week haar erfenis opeisen. Sinds die dag houd ze de winkel open, vanwaar de naam nu nog altijd “Et In Arcadia Ego” luid.

Maar naast alle geruchten en roddels die over haar de ronde gaan is ze binnen de stad bekend als de excentrieke miss Eden, die ondanks haar duistere winkel de grootste spraakwaterval is binnen de tavernes van de stad. Na haar reizen heeft ze naast al haar nieuwste schatten ook de meest grote verhalen over wat ze zag, meemaakte en vond. Waarschijnlijk kan het meeste met een flink aantal korrels zout genomen worden, toch is ze een graag geziene gast wanneer de latere avonduren zich indienen en men al meer opheeft dan men kan hebben.

De periodes dat haar winkel openhoud en ze in de stad verblijft is ze vaak gekleed in een mengelmoes van kleding en accessoires die ze overal vandaan gehaald heeft. Terwijl het de ene dag slechts een losse broek is en een korte top, kan het de volgende dag een wervelwind van rokken en sjaals over elkaar zijn. Toch is er één onveranderlijk deel aan haar attire: ze heeft telkens een (witte) lijn dwars over haar hoofd tot onder haar kin. Wanneer men ernaar vraagt waarom ze die elke dag opnieuw tekent, krijg je niet meer dan een glimlach en een schalkse blik.


Vaak zie je haar niet vertrekken of terugkomen. Maar als je oplet, in de vroege uren of diep in de nacht kan je haar soms zien. Vaak lijkt ze zelf een van de obscuriteiten dat ze verkoopt, gekleed in verscheidene lagen textiel, met veren hoofdtooien, haar haar in alle kleuren. Haar gezicht is vaak beschilderd tot ze amper nog menselijk lijkt of ze draagt een masker of sjaal dat de helft van haar gezicht aan het oog onttrekt.

Na haar eerste reis, toen een man haar de winkel had zien binnengaan en zij slechts enkele uren zoals altijd gekleed terug opende, vroeg hij haar of het nog een nicht was die men niet kende die op bezoek was. Haar enige antwoord was, met de schalkse blik in haar ogen die je enkel zag wanneer ze zich inwendig verkneukelde om een grap dat enkel zij kende antwoordde ze “Misschien wel, misschien niet”. Sinds die dag staat ze ook bekend als Lilith bekend als “Khaos Lilith”. De nog excentriekere Lilith Eden die je enkel ziet wanneer de wereld slaapt.